Tips Untuk Kereta Sewa Di KL

Tips Kereta Sewa KL

kereta sewa di kl

Kami mengetahui satu atau dua perkara mengenai petua kereta sewa. Sejujurnya, tidak banyak perkara yang kita tidak suka lakukan, tetapi menyewa kereta adalah salah satu daripadanya. Oleh kerana kita menempuh perjalanan sepenuh masa, kita tidak perlu menyewa kereta untuk meneroka destinasi. Kami telah menyewa kereta di seluruh dunia, sehingga terlalu banyak untuk dikira.

Sekiranya saya meneka, saya akan mengatakan lebih daripada 40 kereta sewa di enam benua dan 30 negara. Setiap kali kita memikirkan tentang kereta sewa, kita merintih dan merintih dalam jangkaan untuk membuat tempahan kereta sewa yang lain. Namun, setelah mengulangi tugas yang mengerikan satu ton, kami telah mengembangkan beberapa petua dan pengetahuan berguna tentang menyewa kereta.

Baru-baru ini saya berbual dengan rakan dan menyedari bahawa dia tidak pernah menyewa kereta sebelum ini, pada usia 29 tahun. Oh, dan ini pertama kalinya dia berada di negara asing menambah tekanan. Saya menyedari apa yang menjadi sifat kedua bagi saya, boleh menjadi tugas yang menakutkan bagi mereka yang belum tahu. Sekiranya anda tertanya-tanya cara menyewa kereta, ini akan menunjukkan semua petua dan trik penyewaan kereta kegemaran untuk menyewa kereta.

1. Elakkan Bayaran Lapangan Terbang

Salah satu petua kereta sewa di kl terbaik saya adalah mengelakkan penyewaan dari lapangan terbang jika mungkin. Lapangan terbang biasanya mengenakan premium untuk kemudahan mengambil kereta anda tepat selepas penerbangan anda dan menurunkannya tepat sebelum penerbangan berlepas. Kadang-kadang kemudahan bagi kita adalah berbaloi, tetapi kadang-kadang tidak. Sering kali pejabat penyewaan kereta yang terletak di dalam bandar menawarkan harga yang lebih rendah sehingga menimbang pilihan anda jika berbaloi untuk anda sampai ke bandar terlebih dahulu dan kemudian sewa.

Kami melakukan ini baru-baru ini di Calgary ketika kami mengetahui Enterprise mengenakan bayaran $ 50 untuk pengambilan lapangan terbang. Menaiki teksi berharga $ 25 – jadi kami menjimatkan $ 25! Selain itu, kami tidak memerlukan kereta pada malam pertama di bandar kerana kami tiba lewat, jadi kami juga menyimpan di sana.

2. Anda Mungkin Tidak Memerlukan Insurans

Syarikat penyewaan kereta suka menjual anda dalam rancangan insurans mereka. Ia bermula semasa proses membuat tempahan dan akan berterusan apabila anda tiba di pejabat untuk mengambil kereta anda. Kadang-kadang, kita dengan sopan menolak dan mereka tidak menekannya lebih jauh. Pada masa lain, kami telah menolak insurans dan mereka terus menakut-nakutkan barang anda sehingga anda menyerah dan membeli rancangan insurans mereka yang tidak masuk akal.

3. Dapatkan Kad yang Betul

Bawa saya ke titik seterusnya – kad kredit dengan insurans sewa utama. Chase Sapphire Reserve adalah kad kredit perjalanan kegemaran saya kerana banyak sebab, tetapi insurans sewa utama adalah salah satu faedah terbaiknya (termasuk keahlian Priority Pass). Apabila anda meletakkan kereta sewa anda pada kad Chase Sapphire Reserve anda, anda akan mendapat liputan utama di seluruh dunia sehingga $ 75,000. Itu sangat baik bagi kita kerana kita orang nomad dan tidak mempunyai kereta atau rumah.

4. Lakukan Kerja Rumah Anda

Tertanya-tanya bagaimana untuk menyewa kereta? Ingatlah untuk membuat semua kerja rumah anda terlebih dahulu. Sebelum membuat tempahan kereta sewa di kl, kami melakukan usaha wajar dalam talian terlebih dahulu. Biasanya kita akan mulakan dengan Rentalcars.com atau laman web perbandingan harga lain untuk mendapatkan idea tentang kos sewa kereta. Kami selalu mengklik untuk membuat tempahan kerana banyak kali mesin tempahan pihak ketiga ini akan mempunyai harga yang sangat rendah yang akan dinaikkan semasa pembayaran.