Perniagaan Kereta Sewa

Sekiranya anda berfikir untuk memulakan perniagaan dalam perniagaan kenderaan, anda mempunyai banyak keputusan, termasuk memulakan perniagaan sewa kenderaan. Walaupun begitu, apa yang harus anda lakukan untuk mendapatkan perniagaan seperti ini?

Ada banyak barang yang perlu dipertimbangkan, namun jika Anda membuang usaha untuk bersiap sedia dan mengikuti peraturan negara dan kejiranan anda, jalan menuju perniagaan penyewaan kenderaan yang bermanfaat akan lancar.

Untuk membolehkan anda merancang, kami telah membuat panduan ini mengenai kaedah terbaik untuk memulakan perniagaan penyewaan kenderaan. Teliti untuk menguasai semua yang harus anda ketahui.

kereta sewa kl

Tahap 1: Pilih Jenis Perniagaan Sewa Kereta

Sebelum anda memulakan perniagaan penyewaan kenderaan, anda harus menyedari jenis perniagaan yang perlu anda tuntut. Anda semestinya memiliki syarikat, membuat imej anda sendiri, membeli perniagaan semasa, atau bekerja dengan pusat penjualan kenderaan.

Setiap jenis perniagaan penyewaan kenderaan mempunyai kelebihan dan kekurangan, anda hanya perlu mencari perniagaan yang sesuai untuk anda.

Tahap 2: Tentukan Sasaran Penonton Anda

Faktor lain yang harus anda pertimbangkan ketika memikirkan bagaimana memulakan perniagaan penyewaan kenderaan adalah jenis pelanggan yang ingin anda layani.

Tahap 3: Tulis Rancangan Perniagaan Anda

Oleh kerana anda menyedari jenis perniagaan penyewaan kenderaan yang ingin anda mulakan dan siapa yang akan anda layani, anda sudah bersedia untuk menyusun strategi pemasaran anda. Strategi yang boleh dipasarkan adalah asas untuk anda dan mana-mana pakar kewangan atau rakan sekerja yang mungkin anda bekerjasama.

Semasa menyusun strategi anda, anda perlu menyebarkan pengaturan bagaimana anda akan mengubah pemikiran anda menjadi organisasi yang produktif.

Ini termasuk memperincikan jenis perniagaan penyewaan kereta sewa kl kenderaan yang anda mulakan, item dan pentadbiran apa yang akan anda tawarkan, perbelanjaan apa yang akan anda kenakan, jumlah wang tunai anda sendiri yang anda rancangkan untuk dimasukkan ke dalam perniagaan, berapa banyak subsidi yang anda lakukan ‘ Saya memerlukan, kerangka rancangan mempamerkan anda, dan unjuran anggaran untuk tahun-tahun berikut hampir tidak ada tahun.

Tahap 4: Mendaftar dan Melesenkan Perniagaan Anda

Dengan kerja dalaman ini selesai, ini adalah peluang yang ideal untuk menyelesaikan beberapa kitaran luar untuk menjadikan organisasi anda secara sah. Ini merangkumi memilih bahan perniagaan dan memasukkannya dengan keadaan di mana anda akan menjalankan perniagaan kereta sewa kl kenderaan anda.

Kitaran pendaftaran tertentu akan berubah bergantung pada negeri anda, namun ini biasanya dapat diselesaikan secara dalam talian melalui setiausaha negara atau pejabat perdagangan anda dengan mendokumentasikan struktur yang sesuai dan membayar caj yang kelihatan.

Seterusnya, anda mungkin perlu mendapatkan izin pemasangan untuk beroperasi dan membolehkan melalui organisasi negeri dan kejiranan anda. Sekiranya anda belum berbincang dengan pengacara perniagaan, ini adalah peluang terbaik untuk melakukan hal tersebut untuk menjamin anda diberi kebenaran untuk menjalankan perniagaan penyewaan kenderaan.

Anda juga harus memperoleh perlindungan perniagaan yang sewajarnya untuk memastikan perniagaan anda dapat diteliti sekiranya berlaku kecelakaan, peristiwa bencana, dan itu baru permulaan.

Tahap 5: Dapatkan Kewangan anda bersama-sama

Anda secara praktikal bersedia untuk membuka pintu masuk (kenderaan) anda, tetapi sebelum anda melakukannya, anda harus mengumpulkan dana anda semua. Pelbagai jenis perniagaan memerlukan pengalihan perbelanjaan langsung, namun kerana perniagaan penyewaan kenderaan, anda mungkin akan mempunyai kos permulaan yang tinggi, dari membeli armada kenderaan, menyewa bungkusan dan fasad yang menghadap pelanggan, menggunakan mekanik, hingga menjamin keseluruhan aktiviti.

Buka Akaun Bank Perniagaan dan Kad Kredit

Tidak kira sama ada anda menggunakan wang tunai anda sendiri untuk mensubsidi penghantaran perniagaan anda, anda sebenarnya perlu memulakan baki kewangan dan kad caj perniagaan yang berbeza. Apabila anda telah melakukan ini, cubalah untuk mengarahkan pertukaran berkaitan perniagaan dengan rekod ini. Bukan secara eksklusif ini akan menjadikan segalanya menjadi lebih mudah apabila tiba masanya, tetapi ia juga akan mengukuhkan pembahagian perniagaan dan sumber individu anda sekiranya berlaku tuntutan.

Anda mungkin juga perlu memperoleh nombor bukti perniagaan yang dikenali, atau EIN, yang menyerupai bentuk perniagaan anda sebagai nombor persaraan yang diuruskan oleh kerajaan. Nombor ini akan digunakan untuk memulakan baki kewangan perniagaan anda dan juga akan membantu anda untuk mula mengumpulkan kredit perniagaan, yang akan menjadi asas sekiranya anda mencari subsidi dari luar.