Kereta Sewa Kuantan

Menyewa Kereta

Perlu menyewa kenderaan untuk berehat atau mencuba? Mengasingkan kos dalam talian dapat menjimatkan sebungkus. Walau apa pun, jamin anda mempertimbangkan kos yang sukar dan cepat – bukan hanya kadar yang dinyatakan – dengan mempertimbangkan cara pengecasan dan keputusan dapat memperbesar perbelanjaan asas.

Apa yang Perlu Tahu

Periksa perkara-perkara ini semasa anda memulakan kenderaan sewa anda.

Perkara Saiz

Ukuran kenderaan sewa boleh mempengaruhi nilai yang anda bayar. Istilah seperti “littler”, “ukuran biasa” dan “plenitude” boleh berubah di antara gabungan kenderaan sewa. Untuk menggambarkan saiz kenderaan, gabungan biasanya memberikan model kenderaan atau mencadangkan berapa banyak petualang yang diatur kenderaan dengan selamat.

Beli dan Bandingkan

Perjalanan lebih daripada beberapa objektif untuk kenderaan seperti itu yang anda gemari untuk menyewa. Untuk mendapatkan idea tentang nilai terbaik yang anda dapat, cari harga di kawasan sambungan kenderaan kereta sewa murah kuantan eksplisit dan objektif gabungan yang bernilai.

Tawaran Penjimatan Wang atau Istimewa

Sekiranya rancangan anda dapat disesuaikan, anda mungkin mempunyai keputusan untuk menyewa kenderaan apabila air mata bernilai. Cuba periksa spesial yang diatur mengikut jadual pembukaan yang anda perlukan kenderaan. Anda mungkin mendapat rancangan permainan yang lebih baik jika anda menempah lebih awal, atau menempah perpaduan dengan penerbangan atau motel. Kaji cetakan yang baik mengenai keperluan pada tawaran terkenal, termasuk tarikh pemadaman kuasa apabila perbelanjaan yang dipindahkan mungkin tidak tersedia. Beberapa gabungan juga menawarkan harga yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk warga tua atau orang dari gabungan ekspres, seperti kelab motor.

Bayaran Soalan

Mengasingkan harga yang diumumkan untuk kenderaan sewa mungkin tidak memberikan gambaran tepat mengenai nilai yang akan anda bayar. Berusahalah untuk menjadikan hubungan “jelas” kos sewa kenderaan yang menggabungkan setiap kos dan caj penting, juga sebagai caj pilihan.

Sebilangan kos mungkin disebut ketika anda memegang kenderaan di web, tanpa menghiraukan anda mungkin tidak akan menemui dua atau tiga tindakan yang berkaitan dengan caj tertinggi sehingga anda pergi ke pejabat sewa untuk mendapatkan kenderaan anda. Lihatlah pandangan anda dengan penuh pertimbangan, dan pertuduhan penting yang disebabkan oleh peristiwa yang jelas – seperti kejadian.

Rekod Memandu Anda Penting

Berbagai afiliasi memeriksa rekod memandu ketika pelanggan muncul di kaunter, dan menolak catatan yang rekodnya tidak memenuhi peraturan perikatan. Sama ada anda mempunyai tempahan yang diiktiraf atau tidak, anda mungkin dilarang menyewa kenderaan kerana diceroboh lewat, termasuk:

*memandu secara cuai

  • pencerobohan undang-undang tali pinggang keledar
  • kemalangan, memberikan sedikit penghargaan terhadap kesalahan
  • meninggalkan zon bencana
  • keyakinan untuk Memandu Semasa Mabuk (DWI) atau Memandu di bawah Pengaruh (DUI)
  • memandu dengan pemberian yang tidak sah, ditangguhkan, atau ditolak

Meminta hubungan kenderaan sewa terlebih dahulu sama ada mereka memeriksa rekod memandu pelanggan.

Pilihan Litar

Hubungan sewa di sekitar menawarkan pemandu pilihan wayar tambahan – untuk kemerosotan. Sekiranya anda membeli idea mereka, mereka menyatakan bahawa anda boleh menanggung risiko anda semasa memandu kenderaan sewa mereka. Walau apa pun, anda mungkin dijamin dengan pantas melalui kaedah tindakan pemegang kenderaan sendiri atau pemaju rumah. Perhatikan sistem insurans anda untuk pusat tumpuan, dan kembalilah kepada rancangan anda sekiranya anda tidak berminat untuk bergabung. Sekiranya anda menjalankan perniagaan, anda mungkin dijamin di bawah keselamatan pengawal selia anda. Beberapa gabungan Mastercard dan kelab motor melengkapkan orang dengan perlindungan sewa percuma apabila anda menggunakan kad mereka untuk membayar sewa.

Pentadbir juga boleh berusaha menjual Collision Damage Waiver (CDW) atau Loss Damage Waiver kepada anda. Pengabaian ini menjamin bahawa pakatan sewa akan membayar ganti rugi terhadap kenderaan sewa anda. Ini kurang jaminan kecelakaan – persatuan tidak akan membayar sebarang kecederaan kepada anda atau kerosakan harta benda anda sendiri. Pemejalan di bawah rancangan keselamatan klinikal anda mungkin memberikan penegasan yang diperlukan oleh pemikiran CDW.

Sekiranya anda tidak menderita CDW yang difikirkan oleh sistem penegasan impak anda sendiri, anda melihat kewajipan mengenai kerosakan – dan boleh dikenakan anggaran sepenuhnya kenderaan. Beberapa gabungan sewa kereta murah kuantan membuat anda berada dalam bahaya hanya dengan sedikit nilai.

Sekiranya anda membeli CDW, idea anda untuk tidak memperhatikan semuanya boleh ditolak sekiranya anda menyakiti kenderaan sewa semasa:

  • memandu secara terburu-buru
  • memandu di jalan raya yang tidak berturap
  • memandu di luar negeri
  • memandu sambil mabuk
  • pemandu yang tidak diluluskan menggerakkan kenderaan

Gabungan kenderaan sewa mungkin menawarkan keputusan pemejalan lain dengan bayaran tambahan. Perbelanjaan dan sistem untuk perubahan pemikiran di antara gabungan. Sekiranya anda memutuskan untuk membayar idea tambahan, tuntut nuansa.